Datum stupanja na snagu: 25. svibnja 2018.
Ažurirano: 03. lipnja 2018.

1. Uvod

Ova Politika Privatnosti opisuje kako Media Studio prikuplja i koristi Osobne Podatke o Vama putem naše Web stranice, naših proizvoda i putem e-pošte, teksta i drugih elektroničkih komunikacija između Vas i tvrtke Media Studio .

Tvrtka Media Studio j.d.o.o. (“Media Studio”, “nas”, “mi”) poštuje Vašu privatnost te se obvezujemo štititi ju kroz našu usklađenost putem ove Politike Privatnosti.

Media Studio j.d.o.o. tvrtka upravlja Web stranicom http://mediastudio.hr (“Usluga”) te njezinim pod-domenama mojazgradanet.mediastudio.hrfakturenet.mediastudio.hrapartmaninet.mediastudio.hr.

Ova Politika Privatnosti Vas informira o našim pravilima i praksi o prikupljanju, korištenju i otkrivanju osobnih podataka kada koristite naše usluge, te Vašim odabirima koji su povezani s tim podacima.

Ova Politika Privatnosti odnosi se na informacije koje prikupljamo iz:

 • kontakt forme na našim Web stranicama, prijave na primanje novosti
 • E-mail kontakta, tekst poruka, drugih oblika elektronske komunikacije putem Web stranica uključujući i tehničku podršku
 • Zahtjeva za registracijom iz programskih rješenja, slanjem informacija i podataka za tehničku podršku putem softverskih rješenja

Ova Politika Privatnosti NE odnosi se na:

 • na ostale vrste (Off-Line) komunikacije
 • na Web stranice treće strane, uključujući bilo koju treću stranu kojom upravlja Media Studio
 • na bilo koju treću stranu, uključujući i sadržaj ili poveznice koje bi se mogle naći na našim Web stranicama ili unutar programskih rješenja

Koristimo vaše osobne podatke za pružanje i poboljšanje Usluge, te za provođenje zakonskih obveza. Korištenjem Usluge prihvaćate prikupljanje i korištenje informacija u skladu s ovim pravilima. Osim ako nije drugačije definirano u ovim Pravilima o privatnosti, pojmovi koji se koriste u ovim Pravilima o privatnosti imaju ista značenja kao u našim drugim Uvjetima i odredbama, dostupnim na našim stranicama ili putem programskih rješenja.

2. Voditelj i Izvršitelj Obrade

Voditelj i Izvršitelj obrade Osobnih Podataka je tvrtka Media Studio j.d.o.o. (OIB: 57270607668). Media Studio, njezin službenik za zaštitu podataka ili njezin predstavnik može se kontaktirati na bilo koji način naveden u nastavku u odjeljku “Kontakt informacije” ove Politike Privatnosti.

3. Kako i koje informacije prikupljamo o Vama

Prikupljamo različite vrste informacija o vama, uključujući: informacije koje Vas mogu izravno identificirati, informacije koje se odnose na Vas, ali Vas individualno ne identificiraju, te informacije koje kombiniramo s drugim korisnicima u svrhu statistike prometa. To uključuje informacije koje prikupljamo izravno od Vas ili putem automatiziranih tehnologija prikupljanja.

Vrste prikupljenih podataka

Generalno

prikupljamo nekoliko vrsta informacija o korisnicima naših proizvoda i Web stranica, a posebno sljedeće:

 • pomoću kojih Vas se možete osobno identificirati, npr. ime, poštanska adresa, adresa e-pošte, telefonski broj, podaci o kreditnoj kartici (za obradu plaćanja) i bilo koji drugi identifikator koji Vas može identificirati ili putem kojeg Vas se može kontaktirati na mreži ili izvan mreže (“Osobni podaci”)
 • koje se odnose na Vas, ali Vas ne identificiraju pojedinačno, kao što su podaci o prometu na Web mjestu, podaci o lokaciji (putem IP adrese), stranice za preusmjeravanje / izlaz, datum i vrijeme vašeg posjeta našim Web stranicama, informacije o pogreškama, klikovni podaci i ostalih komunikacijskih podataka, te resursa kojima pristupate i koristite na našim Web stranicama
 • o Vašoj internetskoj vezi, opremi koju koristite za pristup našim Web stranicama i pojedinostima korištenja

Te podatke prikupljamo na sljedeći način:

 • direktno od Vas kada nam ih dostavite elektronskim putem
 • automatski dok se krećete kroz naše Web stranice. Automatski prikupljeni podaci mogu uključivati pojedinosti o korištenju, IP adrese i informacije prikupljene putem kolačića, Web ‘beacona’ i drugih tehnologija praćenja
 • putem treće strane putem kanala partnera prodaje ili slično

Podaci koje Vi dostavljate nama

Pri korištenju naših usluga možda ćemo Vas tražiti da nam date neke osobne podatke koji se mogu koristiti za kontakt ili identifikaciju (“Osobni podaci”). Osobni podaci mogu uključivati, ali nisu ograničeni na:

 • informacije koje unesete unutar kontakt obrazaca (forme) na našim Web stranicama, uključujući registraciju na našim Web stranicama, komentiranje postova, zahtjeva za korisničkom podrškom, prijavu na News Letter, prijavu na nagradnu igru, sponzoriranu promociju ili slično, te kada prijavljujete greške putem naših Web stranica
 • zapise i kopije Vaše korespondencije sa nama prikupljenih putem Web stranica, uključujući e-mail adresu, kada nas kontaktirate
 • odgovore na kvizove, upitnike koje Vam možemo postaviti radi istraživanja i poboljšanja naših usluga

Osobni podaci koje prikupljamo od Vas putem programskih rješenja su obavezni za sklapanje Ugovora s tvrtkom Media Studio, kako bi se usluge tvrtke Media Studio mogle obavljati prema Ugovoru, kako bi Vam pružili naše proizvode i usluge te Vam omogućili licenčne ključeve za naše proizvode. Ako odbijete pružanje takvih osobnih podataka ili povučete Vašu suglasnost na obradu osobnih podataka, tada u nekim slučajevima možda nećemo moći sklopiti Ugovor ili ispunjavati naše obveze prema njemu.

Podaci koje prikupljamo automatskim prikupljanjem podataka o korištenju usluga

Također možemo prikupljati podatke o pristupu i korištenju Usluge (“Podaci o korištenju”). Ovi podaci o korištenju mogu uključivati informacije kao što su: adresa vašeg računala (npr. IP adresa), vrsta preglednika, verzija preglednika, koje stranice naše Usluge posjećujete, vrijeme i datum vašeg posjeta, vrijeme provedeno na tim stranicama, jedinstveni identifikator uređaja, te niz drugih dijagnostičkih i analitičkih podataka.

Praćenje podataka kolačićima (Cookies)

Kolačiće i slične tehnologije praćenja, koristimo za praćenje aktivnosti na našoj usluzi i održavanje određenih informacija. Kolačići su tekstualne datoteke s malom količinom podataka koji mogu sadržavati anonimni jedinstveni identifikator. Kolačići se šalju u vaš preglednik s Web stranice i pohranjuju na vašem uređaju. Tehnologije za praćenje koje se također koriste su ‘beacons’, oznake i skripte za prikupljanje i praćenje informacija te poboljšanje i analizu naše usluge.

Možete uputiti vaš preglednik da odbije sve kolačiće ili da naznačuje kada se kolačić šalje. Međutim, ako ne prihvatite kolačiće, možda nećete moći koristiti neke dijelove naše Usluge.

Primjeri kolačića koje koristimo:

 • Session kolačići. Koristimo kolačiće sesije (privremeni kolačići) za upravljanje našom uslugom.
 • Možemo koristiti Favorite Cookies kako bismo zapamtili vaše postavke i druge postavke.
 • Sigurnosni kolačići. Sigurnosne kolačiće koristimo u sigurnosne svrhe.

Pojedinosti o automatiziranim tehnologijama prikupljanja podataka i specifičnim kolačićima koje koristimo mogu se naći u našim pravilima o kolačićima (Politika Kolačića).

4. Zakonska osnova za obradu podataka

Imamo zakonsku osnovu za obradu Vaših osobnih podataka, uključujući obradu zbog naših legitimnih interesa (kada je balansiramo sa Vašim pravima i slobodom), da bismo ispunili naše obveze prema Vama, prema Ugovoru s Vama, a po zakonu i uz vaš pristanak.

Ako ste unutar Europske Unije, obrada osobnih podataka je dopuštena samo ako je napravljena prema važećim zakonima o zaštiti podataka. Imamo zakonitu osnovu za svaku od naših aktivnosti obrade (osim kada se primjenjuje iznimka kako je opisano u nastavku)

 • Pristanak. Kada koristite naše Web stranice, pristajete na naše prikupljanje, korištenje i dijeljenje Vaših osobnih podataka, kao što je opisano u ovim pravilima o privatnosti. Ukoliko ne pristajete na ovo pravilo o privatnosti, nemojte koristiti naše Web stranice.
 • Ispuniti naše obveze prema našem Ugovoru s Vama. Obrađujemo Vaše osobne podatke kako bismo ispunili naše obveze prema Vama, prema našem Ugovoru s Vama, kako bismo Vam isporučili robu i usluge. Konkretno, koristimo Vaše podatke kako bismo vam pružili proizvode, licencne ključeve i usluge podrške koje naručujete od nas.
 • Legitimni interesi. Obrađujemo Vaše osobne podatke po potrebi za naše legitimne interese. Naši legitimni interesi uravnoteženi su prema Vašim pravima i slobodi, te ne obrađujemo vaše osobne podatke ukoliko Vaša prava i slobode nadilaze naše legitimne interese. Konkretno, naši legitimni interesi su: olakšati komunikaciju između Media Studio i Vas; otkrivanje i ispravljanje grešaka i poboljšanje naših Web stranica, proizvoda i usluga; da čuvaju našu infrastrukturu i intelektualno vlasništvo; otkriti i spriječiti prijevare i druge zločine (uključujući prisvajanje intelektualnog vlasništva); promovirati naše poslovanje na tržištu; provjerite kreditno stanje te izvršiti procjene rizika; razvijati naše proizvode i usluge.
 • Kada to zahtijeva Zakon. Možemo obraditi vaše osobne podatke i kada je to zakonski zahtijevano ili dopušteno; da udovolji državnoj inspekciji, revizijama i ostalim valjanim zahtjevima vlade ili drugih javnih tijela; odgovoriti na pravni postupak kao što su sudski pozivi; ili ako je nužno da bismo zaštitili svoje interese ili na drugi način postupali s našim zakonskim pravima i pravnim sredstvima (na primjer, kada je to potrebno kako bismo spriječili ili otkrili prijevaru, napade na našu mrežu ili druge zločinačke aktivnosti), upravljamo prijavama i parnicama.

 

5. Posebne kategorije podataka

Općenito ne tražimo da dajete i ne obrađujemo nikakve posebne kategorije osobnih podataka.

6. Privatnost djece ispod 18 godina

Naše usluge ne obraćaju se nikome mlađem od 18 godina (“Djeca”).

Svjesno ne prikupljamo osobne podatke od bilo koga mlađeg od 18 godina. Ako ste roditelj ili skrbnik i znate da nam je Dijete pružilo osobne podatke, kontaktirajte nas. Ako postanemo svjesni da smo prikupili osobne podatke od djece bez potvrde pristanka roditelja, poduzimamo korake za uklanjanje tih podataka s naših poslužitelja.

7. Automatizirano odlučivanje

Općenito ne koristimo Vaše osobne podatke s bilo kojim automatiziranim procesima donošenja odluka.

8. Prijenos podataka

Vaši podaci, uključujući osobne podatke, mogu se prenijeti na računala i održavati na računalima izvan Vaše države, pokrajine, ili druge državne jurisdikcije gdje se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od onih iz Vaše nadležnosti. Ako se nalazite izvan Hrvatske i odlučite nam pružiti informacije, imajte na umu da podatke, uključujući osobne podatke, prenosimo u Hrvatsku i obrađujemo tamo.

Vaš pristanak na ova Pravila o privatnosti nakon čega slijedi slanje takvih podataka, predstavlja vaš pristanak na taj prijenos.
Media Studio poduzet će sve potrebne korake kako bi se osiguralo da se Vaši podaci tretiraju sigurno i u skladu s ovim Pravilima o privatnosti, te da prijenos Vaših osobnih podataka neće se odvijati u drugoj organizaciji ili državi osim ako postoje odgovarajuće kontrole, uključujući sigurnost za osobne i druge podatke.

9. Kako koristimo Vaše podatke

Podatke koje prikupljamo od Vas koristimo za različite svrhe, uključujući i Osobne Podatke i to:

 • da Vam prezentiramo naše Web usluge i sadržaje
 • u svrhu zakonske potrebe obrade prilikom izrade dokumenata za usluge putem Vašeg Zahtjeva
 • da Vas obavijestimo o statusu Vaše registracije Usluge ili isteka iste
 • za registraciju softvera, izdavanje licence za programsko rješenje putem Zahtjeva kojeg ste nam poslali
 • osobne informacije koristiti za izdavanje računa, predračuna i ponude za usluge iz Vašeg zahtjeva
 • informacije korespondencije koristiti u svrhu poslovne komunikacije sa Vama u svezi usluga
 • kada je potrebno kontaktirati Vas o obradi narudžbe ili transakcije, kontaktirati Vas putem E-maila, telefona ili SMS poruka
 • ukoliko ste za to dali Vašu privolu, povremeno Vam možemo poslati informacije o našim uslugama povezanima saVašim zahtjevom
 • Za bilo koju drugu svrhu za koju ste dali Vašu privolu

Ukoliko tako prihvatite Vašom privolom, možemo Vam povremeno poslati informacije o našim uslugama za koje smatramo da bi Vam koristile, a povezane su sa Vašim zahtjevom prilikom registracije programskog rješenja.

10. Otkrivanje Vaših informacija

Ne dijelimo, prodajemo ili na neki drugi način otkrivamo Vaše osobne podatke u svrhe koje nisu navedene u ovim pravilima o privatnosti. Međutim, možemo objaviti skupne informacije o našim korisnicima i informacije koje ne prepoznaju pojedinca, bez ograničenja.

Pravni uvjeti

Media Studio j.d.o.o. može objaviti vaše osobne podatke u dobroj vjeri da je takvo djelovanje nužno:

 • za udovoljavanje zakonskoj obvezi
 • zaštititi i braniti prava ili imovinu tvrtke Media Studio j.d.o.o.
 • spriječiti ili istražiti moguće zloporabe u vezi s Uslugom
 • zaštita osobne sigurnosti korisnika Usluge ili javnosti
 • zaštita od pravne odgovornosti

Analitika podataka

Možemo koristiti pružatelje usluga treće strane za praćenje i analizu korištenja naše Usluge (npr. Google Analytics).

Veze na druge Web stranice

Naša usluga Web stranica može sadržavati veze na druge Web-lokacije kojima mi ne upravljamo. Ako kliknete na vezu treće strane, bit ćete usmjereni na tu Web stranicu treće strane. Preporučujemo da pregledate Pravila o privatnosti za svaku Web stranicu koju posjetite, a koja moguće prikuplja Vaše osobne podatke. Nemamo kontrolu nad njima i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, pravila o privatnosti ili praksu Web stranica ili usluga treće strane.

11. Vaša prava pristupu i korekciji Vaših informacija

Imate određena prava prema važećim zakonima o zaštiti podataka, uključujući pravo pristupa i ažuriranja Vaših osobnih podataka, ograničavanje korištenja, prijenos određenih osobnih podataka drugom kontroloru, povlačenje Vašeg pristanka u bilo koje vrijeme i pravo na brisanje određenih osobnih podataka o Vama. Također imate pravo prigovoriti nadzornom tijelu o našoj obradi Vaših osobnih podataka.

Važeći zakoni o zaštiti podataka mogu vam pružiti određena prava glede obrade Vaših osobnih podataka:

 • Ograničenje. Imate pravo ograničiti obradu Vaših osobnih podataka pod određenim okolnostima. Naročito, možete zahtijevati da ograničimo našu upotrebu ako osporavate njenu točnost, ako se utvrdi da je obrada Vaših osobnih podataka nezakonita ili ako više nemamo potrebu za Vašim osobnim podacima za obradu, ali smo je zadržali kao što je dopušteno zakonom.
 • Povlačenje pristanka. Imate pravo da ukoliko nakon davanja suglasnosti za prikupljanje i korištenje osobnih podataka promijenite svoje mišljenje, u bilo kojem trenutku možete povući i uskratiti svoju suglasnost, ali samo u slučaju da ste prema nama podmirili sve obveze iz Licenčnog Ugovora, ukoliko postoje. Imate pravo u bilo kojem trenutku povući opciju primanja obavijesti o uslugama na E-mail, ponovnim slanjem Zahtjeva (kod Licenciranja programskog rješenja) ili kontaktiranjem Voditelja obrade sa upitom za ukidanje opcije putem kontakata dolje navedenim u poglavlju Kontakt informacije.
 • U mjeri u kojoj se osobni podaci koje dajete Media Studio obrađuju na temelju vašeg pristanka, imate pravo zatražiti da vam damo kopiju, ili pristup svim ili dijelovima takvih osobnih podataka u strukturiranom, uobičajenom i kompjuterski čitljivom formatu. Također imate pravo zatražiti da osobne podatke prenesemo drugom kontroloru, kada je to tehnički izvedivo.
 • Pravo na zaborav. Imate pravo zatražiti da iste izbrišemo iz naše evidencije, ali samo u slučaju da ste prema nama podmirili sve obveze iz Licenčnog Ugovora, ukoliko postoje, te ukoliko te informacije nije zakonom obavezno čuvati pohranjene trajno ili na dulji period.
 • Pristup i ažuriranje. Imate pravo na uvid i izmjenu Vaših unesenih podataka u bilo kojem trenutku. Izmjenu možete napraviti ponovnim slanjem Zahtjeva iz programskog rješenja (ukoliko je primjenjivo), ili nas kontaktirajte sa zahtjevom za uvid ili izmjenu podataka na naš E-mail: info@mediastudio.hr. Vaš zahtjev biti će obrađen u najkraćem mogućem roku, ili ukoliko je neophodno drugačije, unutar zakonskog perioda od 30 dana, nakon čega će te biti obaviješteni.
 • Prigovor. Imate pravo na temelju svoje posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na Vas, u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (e) ili (f), ukoliko smatrate da se obrada ne vrši zakonito. Voditelj obrade više ne smije obrađivati osobne podatke osim ako voditelj obrade dokaže da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze interese, prava i slobode korisnika ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.
 • Kako možete ostvariti Vaša prava. Možete upotrijebiti bilo koje od gore navedenih prava tako da nas kontaktirate putem bilo kojeg od niže navedenih načina, te putem značajke ”Live Chat” kontakta uživo na našim Web stranicama. Ako nas kontaktirate za korištenje bilo kojeg od gore navedenih prava, možda ćemo Vas zatražiti dodatne informacije kako biste potvrdili svoj identitet. Pridržavamo pravo ograničiti ili odbiti Vaš zahtjev ako nam niste pružili dovoljno podataka za potvrdu vašeg identiteta, ili za ispunjavanje naših pravnih i poslovnih zahtjeva.

12. Signali “Ne prati me”

Ne pratimo Vaše aktivnosti tijekom vremena Vašeg korištenja Web usluga i aktivnosti na drugim Web stranicama, ili uslugama trećih strana i stoga trenutačno ne poštujemo signale “do-not-track” koji neki preglednici mogu poslati.

13. Sigurnost podataka

Vaši podaci koje primimo, čuvaju se zaštićeni i sigurno pohranjeni korištenjem moderne tehnologije arhiviranja i enkripcije, kako bi se maksimalno osigurala njihova sigurnost i tajnost, te se minimalno obrađuju i koriste samo u navedenim slučajevima.

Sigurnost Vaših podataka je vrlo važna za nas, ali ne zaboravite da niti jedan način prijenosa putem Interneta ili način elektroničke pohrane nije 100% siguran. Iako nastojimo koristiti komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu Vaših osobnih podataka, ne možemo jamčiti njihovu apsolutnu sigurnost.

Možemo zaposliti vanjske trgovačke tvrtke i pojedince kako bismo olakšali našu uslugu (“Davatelji usluga”), kako bi mogli pružati uslugu u naše ime, obavljati usluge vezane uz naše Usluge ili nam pomoći da analiziramo kako se upotrebljava naša Usluga. Ove treće strane imaju pristup Vašim osobnim podacima samo za obavljanje tih poslova u naše ime i obvezne su ih ne otkrivati ni koristiti u bilo koju drugu svrhu.

14. Vijek čuvanja i obrade podataka

Podaci korisnika se obrađuju kroz period trajanja aktivne Licence za softver na koji se odnosi prijava, a najmanje u periodu od godinu dana koliko traje Licenca, ili na dulje vrijeme ukoliko se licenca produlji, te dok ste god licencirani korisnik naših usluga. Korisnički podaci se čuvaju arhivirani i nakon što prestanete biti korisnik naših usluga, unutar okvira zakonske obveze pohrane i čuvanja dokumenata. Arhivirani podaci korisnika se daljnje ne obrađuju, te će biti obrisani kada to bude omogućeno nakon isteka zakonske obveze pohrane.

U nekim slučajevima možemo sačuvati Vaše podatke i nakon što prestanete biti korisnik naših usluga i to:

 • sve dok je neophodno da udovolji svim zakonskim zahtjevima
 • na našim sigurnosnim sustavima za oporavak od katastrofe u skladu s našim pravilima i postupcima za izradu sigurnosnih kopija i oporavak od katastrofe
 • sve dok je neophodno kako bi zaštitili naše pravne interese ili na drugi način ostvarivali svoja zakonska prava i pravne lijekove
 • za podatke koji su prikupljeni ili na neki drugi način anonimni na takav način da se više ne možete identificirati njima, na neodređeno vrijeme

15. Izmjene ove Politike privatnosti

S vremena na vrijeme možemo ažurirati našu Politiku privatnosti. Obavijestit ćemo Vas o svim promjenama objavljivanjem nove Politike privatnosti na našoj Web stranici. Obavijestit ćemo Vas putem e-pošte i/ili istaknutom obavijesti o našoj usluzi prije promjene stupanja na snagu i ažuriranjem “datuma stupanja na snagu” pri vrhu ove Politike privatnosti. Savjetujemo vam da povremeno pregledavate ove Pravila o privatnosti za sve izmjene. Izmjene ove Politike privatnosti vrijede kada su objavljene na našoj Web stranici.

16. Kontakt informacije

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovim Pravilima o privatnosti, kontaktirajte nas: