Postavke Ispisa Virmana

Navigation:  Tutorijali Rada Programom Za Upravitelja >

Postavke Ispisa Virmana

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Prilagodba Ispisa Virmana

 

Prilikom ispisa Virmana, potrebno je prilagoditi ispis kako bi se osigurao pravilan prikaz elemenata na virmanima, te kako bi se eliminirali pomaci elemenata izvan područja predviđenog za unos.

 

1.Na formi Virmani Serije Zaduženja, nakon što ste izradili zaduženja sa periodima za ispis na uplatnice, odaberite Ispis Virmana
 
clip0073_zoom75
 
- okvirni ispis Virmana podešen je unutar programa, ali teško je uvidjeti je li ispravno podešen prije samog ispisa, pa ćemo učiniti slijedeće
 

2.Sa padajućeg izbornika Pozadina izaberite opciju Vodeni Žig
 
clip0074
 

3. Otvoriti će se forma za podešavanja vodenog žiga. Odaberite karticu Vodeni žig kao slika
 
clip0075
 
- odaberite Učitaj sliku
- unutar mape gdje je instaliran program MojaZgrada.NET  (automatski se otvara ta mapa, ili je potražite ako se nije otvorila automatski) pronaći će te sliku uplatnice pod nazivom HUB-3A.png koju izaberite!
(slika uplatnice je instalirana sa programom, pa ju nije potrebno zasebno tražiti na drugom mjestu)
- nakon prikaza slike kao vodenog žiga na lijevoj strani forme, odaberite opciju Ponavljaj
- za Vodoravno poravnanje odaberite Lijevo
- za Okomito poravnanje odaberite Vrh
- Transparentnost podesite po želji (prijedlog da se vidi i žig i tekst čitko je oko sredine klizača)
 
Odaberite U redu
 

4.Pretpregled izvještaja sada prikazuje izgled popunjenih Uplatnica.
Potrebno je dodatno podesiti sadržaj vizualno, koristeći margine izvještaja pomicanjem margina (Lijeva i Gornja margina) kako bi sadržaj pravilno pozicionirali za ispis.
 
clip0076_zoom75
 
- uhvatite pokazivačem Lijevu marginu te ju lagano pomjerite lijevo ili desno dok sadržaj nije precizno podešen horizontalno
- uhvatite pokazivačem Gornju marginu te ju lagano pomjerite gore ili dolje dok sadržaj nije precizno podešen vertikalno
- pregledajte sve tri uplatnice kako prikazuju sadržaj. Postavke na prvoj stranici vrijediti će za sve ostale stranice ispisa!
 

5.Da bi spremili postavke margina trajno, potrebno je sa alatne trake odabrati Datoteka - Postavke Stranice te nakon pregleda vrijednosti margina odabrati OK kako bi se postavke margina trajno zapamtile.
 
Get-InfoVAŽNO!
Nakon završenog podešavanja ispisa te prije samoga ispisa potrebno je obavezno maknuti vodeni žig sa izvještaja, kako se ne bi i sam ispisao na Virmanima!
 

6.Prije ispisa ponovo odaberite sa padajućeg izbornika Pozadina te izaberite opciju Vodeni Žig
- izaberite na dnu forme opciju Očisti sve, te odaberite U redu.
 

7.Odaberite opciju Datoteka - Ispiši, te preporučamo da na formi prije ispisa odaberete samo 1. stranicu za ispis kako bi provjerili da su postavke ispisa valjane!