Postavke Ispisa

Navigation:  Referenca Alata Programa > Alati Programa >

Postavke Ispisa

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Postavke Ispisa

 

clip0024

 

Postavke Ispisa omogućuju da na izvještaje Računa i ostale dokumente ispisa postavite informacije tvrtke ili druge potrebne informacije, te tako kreirate memorandum sa važnim podacima postavljenim na više područja unutar dokumenta.

 

Izvještaji koji sadrže memorandum sastoje se od tri područja koja možete definirati:

- Zaglavlje

- Centralni dio (tijelo izvještaja)

- Podnožje

 

Informacije Izvještaja

 

Zaglavlje izvještaja sastoji se od:

- informacija u lijevom dijelu zaglavlja (tekstualne informacije)

- slika u desnom dijelu zaglavlja (Logo slika)

 

Informacije u zaglavlju možete popuniti automatski izborom funkcije Popuni Infom Upravitelja (ukoliko su u program prethodno unesene informacije o Upravitelju)

Informacije dalje možete grafički urediti alatom za uređivanje teksta koji se nalazi plutajući iznad forme postavki ispisa.
 

clip0025

 

Sliku zaglavlja možete učitati odabirom funkcije Učitaj Sliku ili odaberite desnim klikom na mjesto za sliku funkciju učitavanja slike.

Slika koju učitate trebala bi biti jednostavnog grafičkog rješenja, po mogućnosti Logo tvrtke. Veća slika automatski će biti reducirana na odgovarajuću veličinu kako ne bi opteretila bazu podataka. Slika će se pri ispisu izvještaja smanjiti ili proširiti proporcionalno kako bi popunila predviđeni prostor.

 

Informacije Detalja Računa

- informacije se prikazuju u centralnom djelu izvještaja ispod stavaka obračuna

 

Informacije u Podnožju Izvještaja

- informacije se nalaze na dnu izvještaja - obično se unose informacije Računa Upravitelja koje možete popuniti automatski izborom funkcije Popuni Infom Računa Upravitelja (ukoliko su prethodno unesene informacije računa Upravitelja u programu)

- poželjno je da unesete najviše do tri reda teksta. Tekst se ispisuje manjim fontom kako bi se postigao elegantan izgled izvještaja u cjelini.

 

Postavke Elemenata Ispisa

 

clip0104

 

Postavke Elemenata Ispisa omogućuju vam da izaberete prikaz nekih osnovnih elemenata u podnožju izvještaja i to  posebno Računa i posebno ostalih dokumenata.

 

Predložak Teksta Dokumenata
 

clip0103

 

Omogućuje unos predložaka Napomene prilikom unosa većine dokumenta za ispis izvještaja. Predlošci omogućuje unos često ponavljajuće napomene u tijelu dokumenta, te je prilikom izrade moguće brzo odabrati željeni predložak, te automatski popuniti Napomenu dokumenta sa tekstom uz minimalne naknadne promjene.

- Predložak kreirate izborom na Novi Predložak

- Nakon unosa Naslova i Sadržaja Predloška, potrebno je izabrati Spremi Predložak kako bi se isti dodao na listu i pohranio

- Izabrani predložak možete jednostavno izbrisati sa liste odabirom na oznaku Obriši Predložak na samoj padajućoj listi predložaka

 

Postavke Ispisa Opomene

 

clip0122

 

Mapa za Izvoz Dokumenata Opomena - Izaberite Mapu za automatski izvoz dokumenata Opomena

Vrsta Dokumenata Opomena - možete izabrati željenu vrstu dokumenata Opomena za izvoz (vrsta dokumenta poput RTF ili XLS je naknadno obradiva za promjene)

Kod automatske izrade Opomena putem Izvještaja Dužnika Zgrada ovdje vam je omogućen unos predloška opisnog teksta koji će se nalaziti na svim izrađenim Opomenama.

 

Prihvatite Postavke Ispisa odabirom funkcije Prihvati