Izvoz WEB Izvještaja za Predstavnike

Navigation:  Referenca Alata Programa > Izvještaji >

Izvoz WEB Izvještaja za Predstavnike

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Izvoz WEB Izvještaja za Predstavnike
 

clip0130_zoom75

 

WEB Izvještaj za Predstavnike, omogućuje izvoz automatski generiranih izvještaja stanja Obveznika na WEB Server Upravitelja.

Moguće je u jednom koraku izvesti Izvještaje za sve prethodno izabrane Zgrade, ili samo za pojedinu izabranu Zgradu.

 

Kako bi Zgrade bile izabrane i uvrštene u izvoz Izvještaja na WEB Portal Upravitelja, potrebno je za svaku željenu Zgradu na formi unosa i obrade zgrada - Unos i Obrada Zgrade, odabrati i uključiti opciju Web Izvještaj Zgrade, te spremiti promjene.

 

Na formi Obrade Zgrada, možete se jednostavno kretati između Zgrada (navigacija zgradama se nalazi na dnu forme), te pojedinačno izabrati željene Zgrade za Web Izvještaj.

 

clip0131

 

Zgrada kojoj nije uključena opcija izvoza Izvještaja za WEB, neće biti uključena prilikom izvoza Izvještaja.

 

Kako bi izvještaji bili pravilno izvezeni na WEB Server Upravitelja, potrebno je detaljno podesiti postavke Servera (Web Poslužitelja) u postavkama pozivom funkcije Postavke Web Izvještaja

 

Postavke WEB Izvještaja za Predstavnike

 

Za postavke Web izvještaja izaberite funkciju Postavke Web Izvještaja sa menija forme

 

Postavke FTP Servera Izvoza

 

clip0132

 

 

Postavke FTP Servera omogućuju direktan izvoz Izvještaja u PDF formatu na Internet Server Web stranica Upravitelja, koji će se koristiti pri sinkronizaciji sa Izvještaja na Internetu. Ukoliko ne želite koristiti direktan izvoz Izvještaja na web server, isključite oznaku Korist FTP Poslužitelj za Sinkronizaciju Datoteka Izvještaja.

 

Lokalnu Mapa za izvoz datoteka Izvještaja mora biti također izabrana, a to možete učiniti na kartici Lokalne Postavke Izvoza Izvještaja, te sami dalje upravljati opcijama sinkronizacije iz izabrane lokalne mape.

Ukoliko ni lokalna mapa nije izabrana, program će prilikom izvoza javiti za obavezan izbor mape izvoza Izvještaja.

 

Ukoliko izaberete koristiti FTP server, potrebno je razumjeti način rada servera na kojeg se želite spojiti i sinkronizirati datoteke Izvještaja.

 

Program MojaZgradaNET koristi vlastitu komponentu (FTP Klijent) za direktan pristup FTP serveru, te nije potrebno koristiti druge dodatne programe.

 

Definicija FTP servera može biti slijedeća:

- FTP server je udaljeno računalo (poslužitelj) koje je trajno spojen na Internet te omogućuje pristup datotekama 24 sata/dan.

 

FTP server koristi se uglavnom za postavljanje vaših Internet stranica ukoliko ih posjedujete, te je to jedno od najjednostavnijih rješenja za pohranjivanje datoteka Izvještaja, koje želite sinkronizirati sa odabranim portalom Upravitelja.

Pristup datotekama Izvještaja, moguće na više načina, a najefikasniji je posebnom skriptom koja omogućuje pristupe pojedinim zaštićenim mapama za pojedine obveznike.

 

Za detalje i informacije o mogućnostima integriranja skripte u vaše Web stranice Upravitelja, obratite se autoru programa MojaZgradaNET.

 

Što je potrebno prije unosa postavki FTP poslužitelja?

 

Potrebno je imati pristup i informacije FTP poslužitelja.

Te informacije ste dobili prilikom zakupa servera, prije izrade vaših Web stranica, ili te informacije ima tvrtka (administrator), koja je za vas izradila vaše Web stranice poslovanja.

Informacije za pristup Serveru se sastoje od dokumenta sa informacijama za pristup serveru i to: adresi servera, korisničkim podacima, zaporkom i dr.

 

Koje postavke je potrebno unijeti?

 

Za potrebe primjera, uzet ćemo izmišljene informacije kako bi prikazali postupak unosa informacija.

Ukoliko posjedujete dokument za pristup FTP serveru, možete unijeti vaše informacije koje se ne bi trebale drastično razlikovati u strukturi koju ovdje prikazujemo.

 

1. Korak

Pretpostavimo da imate Web stranice Upravitelja na Internetu, a Web adresa vaših stranica je http://upravitelj.hr

 

U dokumentu za pristup serveru vaših Web stranica nalaziti će se slijedeće informacije (kao za navedeni primjer):

FTP poslužitelj: ftp.upravitelj.hr

FTP pristupni broj porta: 21 (ili drugi navedeni)

FTP korisničko ime: korisnik (Upravitelj)

FTP zaporka: 123456789

 

To su sve informacije koje su nam potrebne za pristup FTP serveru.

Unesite potrebne informacije u predviđena polja za FTP pristup. Nakon što su informacije unesene, izaberite Uspostavi FTP vezu sa poslužiteljem kako bi provjerili jeste li uspješno spojeni sa poslužiteljem.

 

Prilikom uspješnog spajanja sa poslužiteljem, prikazati će se lista mapa na FTP serveru. Slijedeći korak je izabrati željenu mapu za spremanje Izvještaja prilikom izvoza Izvještaja kod sinkronizacije.

 

2. Korak

Nakon uspješnog spajanja na FTP server, potrebno je odabrati mjesto (Mapu) gdje će se spremati datoteke Izvještaja prilikom izvoza.

Najčešće, izabrati će te mapu, unutar koje su smještene vaše Web stranice (ili mapu po želji kreiranu unutar mape vaših Web stranica). Adresa mape vaših stranica će uglavnom početi u obliku imena korisnika, u našem slučaju korisnik, te u nastavku sadržavati adresu domene stranica (upravitelj.hr), te na kraju početnu mapu za postavljanje Web stranica pod nazivom wwwroot.

 

Potrebno je izborom na listi Mapa na Serveru doći do te mape, tako da duplo kliknete na izabranu stavku (Mapu na Serveru) sa liste koji vodi do željene mape. Ukoliko pogriješite u izboru, vratite se na listu odabirom opcije Natrag.

 

primjer odabira željene mape sa liste:

/korisnik/upravitelj.hr/wwwroot

 

Nakon odabira i ulaza u željenu mapu (gore navedenu za primjer), unutar polja adrese izabrane Mape izvoza, trebala bi se nalaziti puna adresa do Mape, kamo će se izvoz datoteka Izvještaja izvršiti.

 

Napomena:

Prilikom prvog izvoza datoteka Izvještaja sinkronizacijom, kreirati će se nova pred-definirana struktura za izvoz Izvještaja u slijedećem obliku:

Upravitelj (osnovna mapa)

001

002

003 (šifre zgrada)

dokument_1.pdf

dokument_2.pdf

dokument_3.pdf (Izvještaji zgrade)

 

Ista struktura Mapa nalazi se u Lokalnoj Mapi Izvoza Web Izvještaja, koja prethodno mora biti definirana u postavkama Izvoza.

 

Primjer završne putanje datoteka Izvještaja za izvoz na serveru bio bi kako slijedi:

/korisnik/upravitelj.hr/wwwroot/Upravitelj

 

Adresa datoteka za izvoz je postavljena, te možemo spremiti postavke programa, kako bi se putanja zapamtila prilikom idućeg izvoza Izvještaja uz sinkronizaciju sa Serverom Upravitelja.

 

Lokalne Postavke Izvoza Izvještaja

 

clip0133

 

Lokalne postavke omogućuju izbor lokalne Mape na računalu, kamo će se izvesti Izvještaji prije sinkronizacije sa Serverom Upravitelja.

 

Lokalna Mapa Izvoza WEB Izvještaja

Lokalna mapa za izvoz izvještaja ima istu strukturu izvoza kao i Mape na Serveru.

 

Izaberite Lokalnu Mapu klikom na žutu ikonicu Mape.

 

Opcije Naziva Datoteke Izvještaja

Možete odabrati naziv PDF datoteka Izvještaja:

- Prikazuj ADRESU Zgrade - Adresa Zgrade biti će u nazivu datoteke uz datum izvještaja

- Prikazuj ŠIFRU Zgrade - Šifra Zgrade biti će u nazivu datoteke uz datum izvještaja

 

Lista Odabranih Zgrada

 

clip0134

 

Lista pokazuje samo izabrane Zgrade koje su uključene u izvoz i sinkronizaciju Web Izvještaja.

Zgradu možete dodati na listu ili ukloniti sa liste tako da izaberete Obradu Zgrade u Evidenciji Zgrada, te izaberete (potvrdite) opciju uključivanja Zgrade za WEB Izvještaj.

 

Nakon završetka podešavanja i unosa Postavki Izvoza Web Izvještaja, potvrdite unos odabirom na Prihvati, na dnu forme.