MojaZgradaNET 1.4.0 Nova nadogradnja

MojaZgradaNET 1.4.0 Nova nadogradnja

MojaZgradaNET 1.4.0 Nova nadogradnja

MojaZgradaNET 1.4.0 Nova nadogradnja je dostupna. Povodom izlaska nove verzije programa MojaZgradaNET v1.4.0, informiramo vas o nekim važnijim promjenama na koje treba posebno obratiti pažnju.

Prvo, za ispis virmana pričuve i platnih naloga postavljena je veličina stranice na A4 (bila je nestandardna, malo većih dimenzija), zbog nemogućnosti nekih printera da ispisuju normalno na papir podešene veličine. Blok uplatnica, koje se kupuju u NN za računalni ispis, formata su A4 pa je to ispravno. Po mogućnosti koristite one uplatnice bez iscrtanih polja za brojeve.
Prije ispisa, u pregledu ispisa, OBAVEZNO ponovo namjestite sve četiri margine, kako bi ispis bio ispravan slijedećim postupkom:

  1. na evidenciji virmana izaberete Ispis Serije
  2. odaberite opciju Vodeni Žig (gore desno), pa učitaj sliku
  3. izaberite HUB-3A.png sliku iz mape programa gdje je program instaliran, te odaberite Ponavljaj opciju, potom U Redu gumb
  4. sada podesite SVE četiri margine povlačenjem pojedine margine dok sve vrijednosti na stranici pravilno sjednu
  5. kliknite na Postavke Stranice sa menija (Datoteka-Postavke Stranice), te provjerite vrijednosti i odaberite OK – sada su margine spremljene za buduće ispise
  6. ukoliko druga ili treća stranica ima krivi izgled (prazna je ili je smještaj teksta pogrešan) podesite Donju i Desnu marginu ponovo, te ponovite korak 5.

Navedeni koraci vrijede i za ispis Platnih Naloga, pa nije potrebno posebno podešavati ispis više platnih naloga.
Ispis pojedinih virmana i platnih naloga možete podesiti pomicanjem samo Lijeve i Gornje margine prema potrebi.

Drugo, dosta je bilo primjedaba na BARCODE, pa da pojasnimo.
Nažalost problem nije u BARCODE-u niti njegovom ispisu, jer da je već bi davno riješili taj tehnički dio.
BARCODE je definiran standardom HUB 3A (http://www.hub.hr/hr/hub3-obrasci), tako da ne možemo proizvoljno raditi sa informacijama i oblikom BARCODE-a.

Problem je slijedeći:
Sve uplatnice režija koje se plaćaju na navedenim mjestima, primijetiti će te da su naslovljene na tvrtke i njihove IBAN račune naplate, te je upravo u tome problem.
Uplatnice bilo kojeg upravitelja (osim Ri-stana koji ima objedinjenu naplatu svih partnera na svoj račun zbog ugovora sa gradom, pa je to opet račun tvrtke) uplaćuju se na račun zgrade, te naplatna mjesta to ne dozvoljavaju, kako nije tvrtka te nemaju ugovor za naplatu sa tom tvrtkom!

I Tisak i Konzum imaju ugovore sa tvrtkama o naplati, dok privatni upravitelji nemaju i ne mogu imati, kako sve uplate ne idu na njihove račune već direktno na račune zgrada. Tisak je uveo od nedavno naplatu za sve račune, i one bez BARCODE-a, te ukoliko i sada odbija popuniti elektronski uplatnicu iz BARCODE-a, to je opet nažalost problem naplatnog mjesta.

Dok se to ne promijeni, ne možemo učiniti ništa po pitanju uplatnice.
Ukoliko uplatnice pričuve možete plaćati mobilnim bankarstvom – skeniranjem BARCODE, nećete imati nikakvih problema, kako je BARCODE ispravan, te dobro čitljiv.

Molim vas provjerite ove informacije na web stranicama Tiska i Konzuma za više informacija:
http://www.tisak.hr/hr-hr/proizvodi-i-usluge/placanje-racuna.html
https://www.konzum.hr/Usluge-kupcima/Platite-svoje-rezije-u-Konzumu

Ukoliko se otvori mogućnost da nešto promijenimo, kako bi se problem riješio, sigurno ćemo to i napraviti.
Vašim obveznicima možete napomenuti iste informacije, a ukoliko netko od vas ima drugačije informacije, slobodno nam javite.

Treće i krajnje, ukinuli smo izradu faktura Zgrada IRA-Z kako je bilo diskutabilna upotreba takvih faktura, te ih uglavnom nitko od Upravitelja nije koristio. Kako isplate Partnerima idu prema ugovorima, te se transakcije i fakture rade na drugi način, smatramo da je ovaj oblik suvišan te smo ga uklonili. Ukoliko netko od Upravitelja vidi daljnju svrhu takvih faktura, uz objašnjenje realne primjene takvih faktura, molim javite nam.

Ostale novosti u novoj verziji programa pogledajte na našim Web stranicama programa, pod “Novosti u ovoj verziji”:
https://mediastudio.hr/proizvodi/mojazgrada-net-program-za-upravitelje-zgrada/preuzmi-mojazgradanet/

Nadogradite program na novu verziju i želimo vam ugodan daljnji rad sa programom MojaZgradaNET.

 

%d blogeri kao ovaj: