Nadogradnja programa MojaZgradaNET

MojaZgradaNET 1.8.0.

Nova nadogradnja programa MojaZgradaNET za upravljanje zgradama, dostupna je za preuzimanje.

Prelaskom na novu valutu EUR, pojavile su se više-manje predviđene nepravilnosti, koje smo u ovoj nadogradnji ispravili, pa se nadamo da će za korisnike našeg rješenja za upravljanje zgradama MojaZgradaNET, prelazak na EUR nacionalnu valutu biti relativno jednostavan posao.

Iz elemenata nadogradnje izdvajamo:

  • Ispravak svih prijavljenih i evidentiranih pogrešaka kod prelaska na EUR valutu.
  • Dodana opcija prikaza broja stana na uplatnicama zaduženja
  • Ispravljena promjena opisa knjiženja kod obrade Salda-Konti
  • Ispravak oznake valute BarCode-a kod promjene godine
  • Ostavljen dvojni prikaz Bilance za 2022. godinu
  • Drugi manji ispravci prijavljenih pogrešaka

Važna napomena za korisnike programa:

Nakon konverzije u EUR valutu, te zaključka godine, za svaku Zgradu obavezno ponovite Obračun Iznosa Prostora u Obradi Prostora!
Iznos pretvorbe pričuve u EUR je ispravno konvertiran, ali ponovnim obračunom iznosa pričuve Prostora, neće biti isti iznos, zbog problema zaokruživanja decimala kod obračuna, što se ne može izbjeći.

Uplatnice izrađujte tek nakon ponovljenih obračuna iznosa Pričuve u Obradi prostora formi, te nakon spremanja promjena za svaku Zgradu posebno. Ovo je jednokratan postupak kojeg više nećete trebati ponavljati za EUR valutu.

Dvojni prikaz valute nakon 01.01.2023.

Dobili smo upite i komentare na dvojni prikaz valute na računima i uplatnicama nakon početka primjene EUR-a u poslovanju. Program ne podržava daljnji dvojni prikaz valute u izradi računa, uplatnica i ostalih dokumenata, iz razloga što smatramo da to nije potrebno od trenutka uvođenja EUR-a kao nacionalne valute.

Zakonski, upravitelji, kao pravni subjekti, nisu obvezni prikazivati cijene dvojno nakon uvođenja EUR-a, kako prema poslovnim subjektima, tako i suvlasnicima prostora stambenih zgrada.

Informacije su navedene u zakonskom aktu na slijedećoj poveznici:

https://www.zakon.hr/z/3157/Zakon-o-uvo%C4%91enju-eura-kao-slu%C5%BEbene-valute-u-Republici-Hrvatskoj
–  DIO PETI   DVOJNO ISKAZIVANJE, GLAVA I. OPĆE ODREDBE O DVOJNOM ISKAZIVANJU , Obvezni subjekti dvojnog iskazivanja, Članak 42.
Ponovno uvođenje dvojnog prikaza valute
Napravit ćemo procjenu zahtjevnosti i isplativosti izrade opcije za ponovno uključivanje dvojnog prikaza valute, ovog puta u drugom smjeru: EUR-> HRK, te je prema odluci učiniti dostupnom u idućoj nadogradnji, kako bi naši korisnici eventualno izbjegli komplikacije sa svojim klijentima koji zahtijevaju preinake po tom pitanju.
Program preuzmite putem nadogradnje na novu verziju, ovih stranica naše tvrtke, ili sa stranica programa MojaZgradaNET:
https://mojazgrada.eu/
Želimo Vam SRETNU I USPJEŠNU NOVU GODINU!
Vaš Media Studio Tim