MojaZgradaNET

MojaZgradaNET v1.7.9 – nova nadogradnja

MojaZgradaNET v1.7.9 – nova nadogradnja

Dostupna je MojaZgradaNET v1.7.9 – nova nadogradnja programa za upravljanje zgradama.

Nova nadogradnja programa MojaZgradaNET donosi neke važne ispravke i poboljšanja u radu sa programom za upravitelje zgradama. Obrađene su pogreške prijavljene od strane korisnika, te su optimizirane i poboljšane postojeće funkcije programa.

Knjiženje IRA-O računa

Pojavila se greška kod raspodijele knjiženja IRA-O računa u slučajevima kada je korisnik programa unio nepredviđene nazive za dodatne Vrste Prostora. Osnovne vrste prostora su POSLOVNI, STAMBENI i GARAŽA, a korisnik ima mogućnost unijeti nove vrste Prostora koje će koristiti u programu MojaZgradaNET, te za njih dobiti mogućnost unosa posebnih cijena održavanja. Ukoliko je korisnik unio vrstu Prostora koja je sadržavala naziv od više riječi (npr. Poslovni Prostor 1), to nije bilo pogrešno od strane korisnika, ali kako nije bilo predviđeno unaprijed, već je predviđen naziv bio jedna riječ, prilikom knjiženja izvoda IRA-O, program nije prepoznao takvu vrstu Prostora, te nije mogao raspodijeliti uplatu, već je knjižen cjelokupni iznos.

U tom slučaju program je javio pogrešku knjiženja, te proknjižio cjelokupni iznos uplate i u Salda-Konte, ali isti nije mogao zatvoriti, pa je to bilo moguće samo ručnom raspodjelom i ručnim zatvaranjem knjiženja.

Sada je to ispravljeno, te program prepoznaje proizvoljne nazive dodatne Vrste Prostora prilikom knjiženja IRA-O računa.

Plaćanje računa pričuve u EUR valuti

Neki korisnici nas pitaju kako knjižiti izvode koje njihovi klijenti plaćaju u EUR valuti (stranci uglavnom), što do prelaska na novu nacionalnu valutu još nije predviđeno programom.

Kako se takvi izvodi ne mogu knjižiti automatski, kako iznosi uplata ne odgovaraju iznosima zaduženja u HRK valuti, a kako ti izvodi uglavnom dolaze u obliku izvoda sa deviznog računa, najbolje je te izvode privremeno (do početka primjene EUR valute iduće godine), knjižiti ručno, samostalnim unosom uplate u HRK valuti. Na taj način omogućiti će se ispravan iznos stanja te automatsko zatvaranje knjiženih stavaka.

Drugi način je obraditi samo te izvode nakon knjiženja, iznose unijeti u HRK valuti, te ih ručno proknjižiti u Salda-Konte. Ovaj način zahtjeva isključivanje opcije Automatskog Knjiženja u Postavkama Programa, pa to nije najbolji način obrade.

Nakon prelaska na EUR valutu kao nacionalnu, iduće godine, ovaj problem će biti riješen automatski, kako će sva plaćanja biti ionako samo u EUR valuti, a opcija prelaska na novu EUR valutu već je dostupna u našem programu MojaZgradaNET.

Od ostalih ispravaka ove nadogradnje navodimo slijedeće:

  • Ispravak raspodjele knjiženja IRA-O sa nestandardnim nazivom vrste Prostora
  • Ispravak povlačenja alternativne adrese na uplatnice i IRA-O račune
  • Omogućena višestruka obrada početnih stanja Prostora
  • Automatsko osvježavanje formi kod knjiženja u Salda-Konte
  • Dodan izbornik Prostora na formi IRA-O računa
  • Optimizacija sinkronizacije sa SQL serverom u više-korisničkom načinu rada

Kao i uvijek, redovitim održavanjem programa osiguravamo našim korisnicima programa MojaZgradaNET ugodnost, brzinu i sigurnost u poslovanju sa održavanjem zgrada.

Preuzimanje programa MojaZgradaNET dostupno je sa naših stranica ovdje:
https://mediastudio.hr/proizvodi/mojazgradanet/preuzmi-mojazgradanet/

ili sa stranica programa ovdje:
https://mojazgrada.eu/

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

Media Studio Tim