MojaZgradaNET

MojaZgradaNET – važna nadogradnja

MojaZgradaNET – važna nadogradnja

MojaZgradaNET – nova važna nadogradnja našeg programa za Upravitelje – je dostupna za preuzimanje svim korisnicima našeg rješenja za upravljanje zgradama.

Osim što nadogradnja ispravlja neke manje pogreške, koje nisu prošle  nezamijećene u radu sa programom, ono što je važno u ovoj nadogradnji je da smo napravili neke strukturalne promjene.

HR verzija Windowsa

Kao prvo, naišli smo na problem povezan sa filtriranjem informacija obračuna i izvještaja, koji je usko povezan sa oblikom i formatom datuma na HR verziji operacijskog sustava Windows. Ono što je zanimljivo jest da se taj problem formata datume nije ni trebao pojaviti, kako Windows sustav interno upravlja svojim standardnim (USA) oblikom datuma u formatu “M.dd.yyyy” te neovisno namještenom formatu prikaza na računalu, filtriranje u programu radi sa originalnim formatom datuma. Iznenađujuće jest da na HR jezičnoj verziji Windows sustava (koja uglavnom dolazi na novijim računalima kupljenim kod nas), osnovni format nije bio predviđenog formata “dd.M.yyyy.” već “dd.M.gggg.” Upravo ovo “gggg” za format godine, rezultiralo je nemogućnosti filtriranja izvještaja po izabranoj godini!

Filtriranje u cijelom programu smo sada riješili elegantnije, pa se taj problem ne bi trebao više pojavljivati. Svejedno koju verziju operacijskog sustava Windows koristite – engleski ili hrvatski, naša preporuka je da datum prikaza na Windowsima, ukoliko već niste, promijenite u format “dan. mjesec. godina.” odnosno “dd.MM.yyyy.” kako bi i sam program izvještaje prezentirao u istom formatu!

BARCODE Oznaka na uplatnicama

U više navrata dobili smo informacije o nemogućnosti plaćanja virmanom, putem generirane BarCode oznake programom MojaZgradaNET, na uplatnicama za plaćanje pričuve. BARCODE oznaka je standardizirana zakonskim i bankovnim standardom, kojeg smo se striktno pridržavali pri izradi, pa je tim bilo čudnije da su neka naplatna mjesta odbijala pročitati kod sa uplatnice.

Ukratko, razlog pogrešnog generiranja BARCODE oznake na uplatnicama, ispostavilo se je ljudska pogreška upravitelja, koji su nenamjerno, ručno mijenjali adrese Prostora, Obveznika ili samih Zgrada u njima lakše pamtljivom obliku, što je rezultiralo neispravnim unosom potpunog formata adrese za uplatnicu, a time i BARCODE oznaku!

U program smo ugradili provjere unosa potpunih adresa gdje je bilo potrebno, te sada prilikom unosa informacija, upravitelj će imati informaciju o pogrešci, te će biti potrebno unijeti ispravne informacije adresa, žiro računa, e-mail i drugo, gdje je to neophodno.

Upraviteljima, korisnicima našeg rješenja MojaZgradaNET, poslali smo informativni e-mail da provjere i promijene potrebne informacije kako bi se riješio i taj problem, uz ostale informacije za ispravno generiranje i upotrebu BARCODE oznake na uplatnicama.

Na kraju, zahvaljujemo svim korisnicima našeg programa MojaZgradaNET koji su nas upozorili i informirali o problemima koji su se pojavili u radu, kako bi ih što prije ispravili te program MojaZgradaNET učinili još boljim i sigurnijim za upravljanje poslovanjem Upravitelja.

Nadogradnja programa MojaZgradaNET, dostupna je kako automatskom provjerom iz samog programa, tako i direktno sa naših stranica:

https://mediastudio.hr/proizvodi/mojazgrada-net-program-za-upravitelje-zgrada/preuzmi-mojazgradanet/

Davor Kajfeš

%d blogeri kao ovaj: