Uvodni Čarobnjak

Navigation:  Brzi Tutorijali >

Uvodni Čarobnjak

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Uvodni Čarobnjak

 

Uvodni Čarobnjak se pokreće automatski prilikom prvog pokretanja programa, te Vam omogućuje unos osnovnih informacija potrebnih za ispravan rad programa, kroz nekoliko jednostavnih koraka.

 

 

Na Korak 1 koraku unesite osnovne informacije o iznajmljivaču. Nakon unosa izaberite "Slijedeći >"

 

 

Na Korak 2 koraku, izaberite da li je Iznajmljivač u sustavu PDV-a

 

 

Na Korak 3 koraku, izaberite da li Iznajmljivač obračunava Boravišnu Pristojbu samostalno, ili je BP uključena u cijenu. Ukoliko je BP uključena u cijenu, Korak 4 se preskače, a ukoliko se BP izračunava, Korak 4 vam daje da izaberete Razred Turističkog Mjesta kako bi se BP pravilno izračunavala. U tom slučaju izaberite odgovarajući razred kojem pripadate.

 

 

Na Korak 5 koraku, unesite informacije o Poslovnom Prostoru. Informacije koje unosite moraju odgovarati informacijama koje se nalaze u Internom Aktu kojeg ste donijeli za Vaš poslovni prostor. OIB Obveznika Fiskalizacije mora odgovarati OIB-o Certifikata pribavljenom od FINE.

Unesite Adresni podatak koji vrijedi ili za Adresu objekta Poslovnog Prostora, ili za Drugi tip Poslovnog Prostora (putujući prostor, Internet trgovina i drugo.)

 

 

Na Korak 6 koraku, izaberite certifikat kojeg ste prethodno izveli u datoteku (uputstva su u odjeljku Fiskalizacija unutar ovih uputstava), te upišite zaporku certifikata koju ste dodijelili certifikatu prilikom izvoza u datoteku. Provjera Potpisa Certifikata će Vas upozoriti ukoliko je zaporka ili nešto drugo pogrešno. (pazite da je tipkovnica u standardnom načinu rada - CAPS LOCK nisu uključeni i jezik tipkovnice nije zamijenjen - Y=Z npr.) Također izaberite Oznaku Slijednosti Računa koju ste naveli u Internom Aktu a može biti na nivou P-poslovnog prostora ili N-naplatnog uređaja.

 

Završetak Unosa Čarobnjakom

 

Nakon završetka unosa osnovnih informacija Čarobnjakom, potrebno je u Kartici Administracija unijeti potrebne stavke koje se odnose na Vaše Smještajne Jedinice, Sezone i ostalo. Potrebno je unijeti slijedeće stavke.

 

Sezone Najma

Smještajne Jedinice

Cijene Smještajnih Jedinica

Dodatne Usluge sa cijenama usluga

Provjeriti i nadopuniti informacije u Postavkama Programa

Ostale informacije od važnosti